AMSTERDAM - Cameron Diaz wil zichzelf zo min mogelijk vastleggen in het leven. Een huwelijk zou dan ook niets voor haar zijn. "Het woord definitief komt zelden voor in mijn woordenboek", zegt de 38-jarige actrice in een interview met Cosmopolitan.

Diaz, die momenteel een relatie heeft met de beroemde honkballer Alex Rodriguez, ziet zichzelf niet zo snel het jawoord geven. "Ik zie het huwelijk niet als een bekroning van een relatie."

"Ik ben ervan overtuigd dat we bij elkaar zijn omdat het zo had moeten zijn. Als je iets of iemand probeert vast te leggen, mis je naar mijn idee een heleboel kansen. Je sluit zoveel mogelijkheden uit", aldus Diaz in het tijdschrift.

Kind

Een duidelijk idee over waar haar leven heen zou moeten gaan, heeft de actrice niet. Zo weet Diaz niet of ze in de wieg is gelegd voor kinderen. "Je kunt geen kind nemen omdat je sociale druk voelt. Dat zou nooit de reden mogen zijn om zwanger te worden. Bovendien is het voor mij geen must om moeder te worden."

"Ik zie wel waar ik terecht kom. Voorlopig heb ik geen bestemming. Ik kan alleen zeggen dat ik altijd in beweging ben en blijf."

cosmopolitan
Cameron Diaz op de cover van Cosmopolitan