AMSTERDAM - Martin Gaus keert terug op televisie met een hondenprogramma. De presentator, bekend van programma's als de Natte Neuzen Show, is vanaf 28 oktober te zien op RTL 4.

Dat maakte de zender woensdag bekend. De nieuwe show gaat Royal Canin Dog Challenge heten.

De 66-jarige dierenvriend kondigde op Twitter al aan dat de nieuwe show vanaf eind augustus wordt opgenomen. "Uitzendingen bij RTL 4", voegde Gaus daaraan toe. "Ik verheug me er zeer op." De show, een spelletjesprogramma voor honden, wordt in oktober uitgezonden.

Dat Gaus' show een andere naam zou krijgen, wist de presentator al. "Het heet waarschijnlijk Dog Challenge of Tophonden", vertelde de dierenvriend woensdag in de radioshow van Edwin Evers. "Nederland kan er weer met het bord op schoot naar gaan kijken."

Werven

Gaus is de komende tijd vooral bezig met het werven van mensen die denken dat hun hond een geschikte kandidaat is. In zes wekelijkse uitzendingen binden de viervoeters de strijd aan. De challenge bestaat uit onderdelen als flyball, agility estafette en water apporteren.

De bekende hondentrainer presenteerde van 1989 tot 1996 voor de TROS de Natte Neuzen Show. Hij liet eerder al weten graag terug te willen keren op de televisie met een soortgelijke show. Gaus was daarnaast jarenlang het gezicht van de show Dierenmanieren.