AMSTERDAM - Het luxe onderkomen van Aaron Spelling is eindelijk verkocht. De weduwe van de in 2006 overleden tv-producent zette de woning in 2008 te koop.

Candy Spelling vroeg 150 miljoen dollar voor het optrekje, wat het het duurste huis van de Verenigde Staten maakte.

Hoeveel uiteindelijk voor het onderkomen in de chique wijk Holmby Hills in Los Angeles is betaald, is niet bekend.

Petra Ecclestone, dochter van Formule 1-miljardair Bernard Ecclestone, koopt het landgoed, schrijft de Wall Street Journal dinsdag.

Speciaal

De verkochte villa is speciaal voor Aaron en Candy Spelling gebouwd. Het steenrijke echtpaar kocht begin jaren tachtig een woning in Los Angeles, die vervolgens met de grond gelijk werd gemaakt. Een landgoed, geïnspireerd op een Frans kasteel, verrees in 1991.

Het onderkomen van ruim 5200 vierkante meter bevat onder meer een bowlingbaan, filmzaal, wijnkamer, bibliotheek, kapsalon en fitnesszaal.

Ook zijn er aparte ruimten voor het inpakken van cadeaus, is er een kamer voor het Chinese porselein en heeft het tafelzilver een eigen plekje.

De Spellings hadden ook een Prince Charles suite, waar de Britse prins ooit een nachtje doorbracht.

Geen idee

Hoeveel kamers het onderkomen in totaal telt, is niet bekend. Candy Spelling heeft zelf geen idee hoe groot haar oude woning is.

"Er zijn delen van het huis bijgebouwd in de loop der jaren en ik ben eerlijk gezegd geen rondje gaan lopen om te tellen hoeveel kamers er zijn", vertelde de weduwe toen ze de villa op de markt bracht.

Candy wilde kleiner gaan wonen en schafte daarom in december voor 35 miljoen dollar een appartementje in Los Angeles aan.

Aaron Spelling overleed in 2006 op 83-jarige leeftijd. Hij produceerde hitseries als Dynasty, Charlie's Angels en Beverly Hills 90210. Aan die laatste serie dankt dochter Tori Spelling haar bekendheid, zij groeide op in de verkochte kapitale villa.