AMSTERDAM - Nog niet zo lang geleden kwam hij er in een radio-interview met Ruud de Wild voor uit homo te zijn, maar nu blijkt Jamai ook nog eens stapelverliefd te zijn op een jongen. Dat zegt de 17-jarige tiener vrijdag in een openhartig interview met De Telegraaf. "Ik zeg nog niet op wie, maar misschien neem ik die jongen binnenkort mee naar een première ofzo."

Helemaal overtuigd is Jamai nog niet van zichzelf, zo blijkt. Zo heeft de Nederlandse Idol-winnaar aan jurylid HenkJan Smits gevraagd wat er zou gebeuren als hij over vier maanden verliefd word op een meisje. Smits is een echte vertrouwenspersoon geworden voor Jamai, zegt de zanger. "Hij zei dat ik van mijn hart geen moordkuil moest maken. En moest doen en zeggen wat ik voelde."

Smits heeft tegen Jamai gezegd dat zijn geaardheid 'niemand iets interesseert'. "Hij is een goede entertainer en dat meisjesfans hem zullen laten vallen, geloof ik niet. Ze nemen hem zoals hij is", aldus het jurylid.

Jamai heeft tussen februari en april vorig jaar nog een relatie gehad met Idols-finalist Dewi. Een zeer goede vriendin van Dewi zegt tegen De Telegraaf dat het tweetal nooit veel verder is gekomen dan zoenen. Het tweetal zou in ieder geval niet met elkaar naar bed zijn geweest.