AMSTERDAM - De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg vindt het geen gek idee dat acteur Alec Balwin hem wellicht opvolgt. "Prima als hij een gooi wil doen naar het burgemeesterschap", zegt Bloomberg tegen de Amerikaanse nieuwssite Daily Caller.

Bloomberg ziet wel een kink in de kabel. "Hij moet naar de stad verhuizen", zegt de burgemeester over de acteur. Baldwin heeft een appartement in New York, maar brengt het leeuwendeel van zijn tijd door op de Hamptons.

"Baldwin is geen inwoner van New York", constateert Bloomberg tegen Daily Caller. De burgemeester van de Big Apple moet in de stad wonen.

Baldwin wil in 2013 burgemeester van New York worden, onthulde een vriend van de 53-jarige acteur eerder deze maand. Baldwin zelf gaf al eerder aan dat hij een politieke carrière ambieert.

Overtuigd Democraat

De acteur, die de afgelopen jaren vooral te zien was in de serie 30 Rock, is overtuigd Democraat en groot fan van president Barack Obama. Bloomberg kan niet meer worden herkozen, omdat hij het maximale aantal termijnen heeft gediend.