AMSTERDAM - Arie Boomsma zet behoorlijk wat druk op zijn eigen leven. De presentator is altijd aan het zoeken naar nieuwe projecten en ideëen, en dat zet onbewust ook veel druk op de mensen om hem heen, zo bekent hij deze maand in LINDA.

Boomsma durft zelfs te stellen dat het een van de redenen was waarom zijn vriendin Kieu een punt achter hun relatie zette.

De presentator zegt nog steeds niet graag te praten over de breuk met zijn verloofde, nu inmiddels zo'n negen maanden geleden.

"Ik stel duidelijke grenzen aan wat ik vertel over mijn privéleven. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om te vertellen dat het haar beslissing was. Om te voorkomen - en dan denk ik toch weer aan het beeld - dat mensen denken dat, nu het allemaal goed gaat, het succes met me aan de haal gaat ofzo. En ook uit een soort eerbetoon aan haar. Verder heb ik geen enkele behoefte om het uit te leggen."

Detail

Boomsma zegt er bewust voor te kiezen om niet tot in detail over Kieu te praten. "Ik zal nooit iets zeggen over hoe zij denkt, hoe zij kijkt. Daar ligt de grens. Zij kiest er niet voor een openbaar leven te leiden, ik wel."

De presentator was veertien jaar samen met zijn ex-vriendin. In april liet hij nog in een interview weten dat hij dacht dat hij ooit nog zoveel van iemand zal houden. "Ze is de vrouw van mijn dromen. Kieu zal voor altijd 'the one that got away' zijn."

De LINDA met het interview met Boomsma ligt vanaf woensdag in de winkels.