AMSTERDAM - Linda de Mol mag dan wel een vriend hebben die bijna zeven jaar jonger is dan zij; een 'cougar' wil de 46-jarige presentatrice niet genoemd worden.

"Ondanks dat ik me in prima gezelschap bevind (Candy, Froukje), irriteert het me mateloos, omdat het iets suggereert wat totaal niet bij me past: iets agressiefs, bewust op jacht naar een makkelijke, jonge prooi."

"Die ze naar haar nest sleept, tot het haar begint te vervelen en het dierlijk instinct haar naar een nog jonger mannetje drijft om haar seksuele lusten op bot te vieren", schrijft De Mol in tijdschrift LINDA.

De presentatrice zegt 'cougar' geen geuzennaam te vinden. "Ik was niet op zoek naar een jonge viriele vent die mijn laatste eicellen kon bevruchten, zoals het cougar-fenomeen evolutionair verklaard wordt.

De Mol ontkent verder dat ze zich, door met een jonge man over de rode loper te flaneren, zich jonger voor wil doen dan dat ze is.

Geile veertiger

"Ik wil me niet laten uitwonen door een jongere stud om te laten zien dat ik nog zo'n lekkere, gekke, geile veertiger ben. Ik ben gewoon verliefd geworden. Op een volwassen iemand die er net als ik al een heel leven op heeft zitten. Dus noem deze Mol geen cougar, want dan gaat ze bijten."

De Mol scheidde vier jaar geleden van regisseur Sander Vahle. Niet veel later kreeg ze een relatie met Jeroen Rietbergen, de ex-vriend van actrice Lieke van Lexmond.

x

De LINDA ligt vanaf woensdag in de winkels.