AMSTERDAM - Emma Watson maakte het de crew van Harry Potter niet echt makkelijk toen ze voor de opnames van de laatste twee films aankondigde te gaan studeren.

Ze stond zelfs op het punt haar contract niet te verlengen omdat ze zo graag de schoolbanken in wilde.

"Ik heb er hard voor moeten vechten", laat de 21-jarige actrice weten in het Amerikaanse modetijdschrift Vogue.

"Ik schudde het schema flink in de war en was zo een flink blok aan het been van Warner Bros. Ik heb hen het leven zuur gemaakt."

Brown University

Watson hield echter voet bij stuk en ging in 2009 uiteindelijk naar de Brown University. Ze voelde zich eindelijk als een normale student, vertelt ze. Maar toch moest ze er vaak tussenuit voor opnames voor Harry Potter and the Deathly Hallows.

Volgens Watson, die in de films de rol van Hermione Granger vertolkt, was dat moeilijk vol te houden.

Ontmoeting

Na een korte ontmoeting met acteur James Franco veranderde dat. "Het was zo fijn om met iemand te praten die hetzelfde meemaakt als ik. Hij heeft me enorm geholpen."

Watson heeft geen spijt van haar aanvaring met de filmcrew. "Ik moet niet bang zijn om met dingen te stoppen die ik echt graag wil doen."

Toch liet ze in maart weten tijdelijk te stoppen met haar opleiding. Naar eigen zeggen is het een kleine pauze om al haar werk voor Harry Potter volledig af te sluiten. De laatste Potterfilm komt volgende maand uit.