AMSTERDAM - Sylvester Stallone is zondag samen met bokslegendes Mike Tyson en Julio Cesar Chavez opgenomen in de Amerikaanse Boxing Hall of Fame.

De 65-jarige acteur is nooit echt bokser geweest, maar werd wereldberoemd met zijn zesdelige filmreeks over bokser Rocky Balboa.

"Ik heb nooit beweerd bokser te zijn, en ik heb die vaardigheden niet", zei Stallone.

"Ik heb denk ik echter wel een idee van hoe het leven buiten de ring is. Dat is soms nog zwaarder dan het leven binnen de ring. Dat heb ik geprobeerd in mijn films te laten zien. Zo kun je je beter identificeren met de boksers."

De actiester legde uit dat hij soms misschien wat sentimenteel klinkt, maar dat het leven in feite een constante strijd is.

Verschil

"Het gaat erom hoe hard je kunt slaan, en hoe hard je vooruit kunt blijven bewegen. Dat maakt het verschil in je leven."

Boksers zijn de echte helden en de beste atleten voor Stallone. "Zij zijn het die de klappen voor hun kop krijgen en laten zien dat als je er echt voor gaat, je een kampioen bent. Misschien geen wereldkampioen, maar wel de kampioen van je eigen leven."

Zookeeper

Stallone is vanaf 21 juli te horen als de stem van de leeuw Joe in de komedie Zookeeper met Kevin James in de hoofdrol.

Hij is momenteel bezig met de actiethriller Headshot, waarin een agent en een huurmoordenaar de handen ineenslaan om hun gemeenschappelijke vijand uit de weg te ruimen. Daarna heeft hij weer de vuisten vrij voor de keiharde actiefilm The Expendables 2.