AMSTERDAM - Jack White en zijn vrouw Karen Elson gaan uit elkaar.

De voormalige zanger en gitarist van The White Stripes was eerder getrouwd met Meg White. Hij nam haar naam aan na hun huwelijk.

"We blijven goede vrienden en co-ouders", laat het tweetal in een verklaring aan het Amerikaanse Us Magazine weten. Bovendien geeft het paar een feest om de scheiding te 'vieren'.

"We zijn dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht en die we nog zullen doorbrengen. Ter ere daarvan geven we een scheidingsfeest."

De viering vindt vrijdag plaats in Nashville. "Het feest omvat foto's, herinneringen en alcoholische drankjes. Het is alleen voor hechte vrienden en familie", staat op de uitnodiging.

Kinderen

Het stel heeft twee kinderen: de 5-jarige Scarlett en de 3-jarige Henry. White en Elson, een zangeres en model, gaven elkaar in 2005 het jawoord. De 35-jarige zanger was van 1996 tot 2000 getrouwd met Meg White.

Jack White werd geboren als John Anthony Gillis. In 1997 richtte hij The White Stripes op, bestaande uit hemzelf en Meg White. De groep ging begin dit jaar uit elkaar.