AMSTERDAM - De afluisterzaak van het Britse tabloid News of the World blijft maar grotere vormen aannemen. Zo zou ook de telefoon van de kersverse vrouw van de Britse prins William, Kate Middleton, zijn gehackt.

Dat schrijft The Guardian donderdag.

Kate werd afgeluisterd toen zij nog de vriendin van William was. Ook Williams oom prins Edward en de voormalige Britse premier Tony Blair werden slachtoffers van de praktijken van het roddelblad.

Eerder werd al bekend dat ook de telefoons van Eric Clapton, Mick Jagger en George Michael waren gehackt. De buitgemaakte informatie werd gebruikt in artikelen.

Aanklachten

Naar aanleiding van de afluisterzaak kreeg het tabloid tientallen aanklachten. Zo stapte onder meer Sienna Miller naar de rechter.

De krant en de actrice troffen een schikking voor een bedrag van honderdduizend pond. De eigenaar van News of the World heeft zijn excuses aangeboden aan Miller.

Het schandaal kwam in 2006 aan het licht toen bleek dat medewerkers van het blad leden van de Britse hofhouding afluisterden. Sindsdien meldden zich steeds meer slachtoffers.