AMSTERDAM - Het gaat weer iets beter met Chiel Montagne. Ondanks nieuwe ontstekingen in zijn darmen is zijn situatie stabiel. Dankzij een enorme vracht aan medicijnen is hij weer wat helderder, zegt zijn woordvoerder.

De 66-jarige presentator ligt sinds eind mei in het ziekenhuis toen in zijn darmen een abces werd gevonden en een zware operatie volgde.

Daarna kreeg Chiel last van hevige koorts waarna hij een scan moest ondergaan om te kijken of er nieuwe ontstekingen waren ontstaan. "Naar omstandigheden gaat het goed. Gisteren heeft hij voor het eerst weer op een stoel gezeten."

Landkaart

Montagne is ondertussen geopereerd aan zijn dikke darm, appendix en blinde darm. De presentator ontdekte tot zijn opluchting dat hij geen darmkanker heeft, waar aanvankelijk voor werd gevreesd. "Door de vele operaties lijkt zijn buik nu wel op een landkaart", aldus de woordvoerder.

De nieuwe ontstekingen kunnen nog niet behandeld worden. Chiel moet eerst aansterken. Dat moet snel gebeuren want de ontstekingen kunnen zich uitbreiden. De presentator werd bekend door het programma Op Volle Toeren.