AMSTERDAM - Scheiden van haar Knut gaat Mariska van Kolck niet in de koude kleren zitten. De 47-jarige musicalactrice is sinds dinsdag helemaal van slag. Toen kreeg ze te horen dat haar ex over zo'n vier maanden een kind krijgt met zijn dertien jaar jongere minnares.

"We dachten dat nu alle geheimen wel zo'n beetje boven tafel waren, maar er komt geen einde aan", vertelt een verslagen Van Kolck aan De Telegraaf.

"Ik voel mij leeg en verslagen. De komende tijd gaan de kinderen en ik een manier proberen te vinden om hier mee om te gaan."

Volgens een vriendin van de actrice hebben ook haar twee zoons het zwaar. "Dan heb je net te horen gekregen dat je ouders gaan scheiden en je moeder is bedrogen, vertelt je vader doodleuk dat je er een broertje bij krijgt", zegt Van Kolcks vriendin.

Verborgen

Knut hield de zwangerschap van zijn vriendin vijf maanden verborgen. "Ze probeerden samen goed uit de scheiding te komen. Ze hadden zelf een mediator in de arm genomen en zagen elkaar dus regelmatig", schetst de vriendin.

"Al die tijd wist Knut dus al dat hij vader zou worden. Hij had haar makkelijke een keer apart kunnen nemen, maar hij heeft zijn mond gehouden."

Vertellen

Mariska kreeg het nieuws dinsdagavond te horen tijdens een etentje. "Knut had al aangegeven dat hij hun zoons iets te vertellen had. Mariska zei nog: misschien gaat Knut wel met Wia samenwonen in Groningen. Maar dit had niemand kunnen bedenken."