AMSTERDAM - Gerard Joling zegt dat het een kwestie van tijd is voordat Gordon weer bij De Toppers aanklopt. "Bij Gordon, toch de smaakmaker van De Toppers, weet je het nooit zeker. Hij kan zijn mening zo maar bijstellen", vertelt Joling aan het AD.

Gordon hing zijn glitterjas aan de wilgen na de laatste Toppers-concerten van mei.

"Mijn goede vriend Gordon is een wispelturig mens. Die onvoorspelbare eigenschap steunt me in de overtuiging dat hij terugkeert als Topper", gaat Joling verder.

Gordon maakte vlak voor de Toppers-concerten bekend op te stappen. Na zeven jaar shows vol glitter en glamour stort Gordon zich op zijn band Los Angeles, the Voices en zijn tv-werk.

Creatieve kracht

Het is niet de eerste keer dat Gordon de glittergroep verlaat. In september 2009 stapte de zanger direct uit de band omdat hij 'er de creatieve kracht niet meer voor had'.

"Met Goor weet je het nooit", vat Joling samen. "In de coulissen kan je waanzinnig met hem lachten, maar binnen twee minuten kan hij weer negentig graden draaien en dan herken ik hem soms niet meer."

Definitief

Benno de Leeuw, manager van De Toppers, is er niet zo zeker van dat Gordon weer terugkeert. "Ik heb nog geen enkel signaal in die richting gekregen." Volgens De Leeuw is Gordons vertrek dit keer wel definitief.