AMSTERDAM - Danny de Munk dacht dat hij vrienden voor het leven had, maar niets is minder waar. De 41-jarige zanger en zijn echtgenote Jenny stonden altijd voor iedereen klaar, maar dat is sinds kort veranderd.

"Waar ik vreselijk van kan balen, is als het telkens maar van één kant blijft komen", vertelt Danny aan het AD.

De Munk ging in april onderuit in zijn eigen badkamer, wat hem een hersenschudding en hoofdwond opleverden. Zijn vrouw Jenny, die de zanger in een plas bloed vond, dacht dat ze weduwe zou worden.

"Hij ademde heel zwaar. Ik dacht dat hij doodging", vertelde de 39-jarige Jenny destijds.

Vriend

"In moeilijke periodes zagen we soms niemand", legt De Munk uit.

"Ik noem geen namen, maar ik heb bijvoorbeeld een goede vriend geholpen toen hij zijn baan verloor. Laatst lag ik ineens gestrekt in de badkamer, gorgelend in mijn eigen bloed. Ik hield er uiteindelijke een litteken aan over, maar gelukkig liep het verder goed af. Van die vriend moet ik nog steeds wat horen."

Inkeer

Tijdens een vakantie op Bali in het kader van het programma Op Zoek Naar Geluk kwamen Danny en Jenny tot inkeer. "Meer kiezen voor jezelf, dat is wat ik in Bali heb geleerd", zegt Danny.

"Ik wilde altijd op honderd plekken tegelijk zijn om iedereen te helpen. Als er één attent is, ben ik het wel. Elk probleem van een ander is ook mijn probleem. Zo is Jenny ook."

Ciske

Danny is naar eigen zeggen het tegenovergestelde van een van zijn bekendste personages, Ciske de Rat. "Als klein jochie zong ik altijd dat iedereen de kolere moest krijgen, ik was zelf precies het tegenovergestelde. Nu denk ik: jammer dan. Een beetje als Ciske de Rat dus."

De zanger, musicalster en sinds kort presentator blijft wel klaarstaan voor zijn medemens. "Natuurlijk blijven wij attent en zetten we ons nog steeds in voor goede doelen. Maar de sores van een ander houden we vaker buiten de deur."