AMSTERDAM - Marco Borsato is de winnaar van de Majoor Bosshardt Prijs 2011. Dat heeft initiatiefnemer van de prijs stichting Nederland Positief woensdag bekendgemaakt.

De zanger krijgt de onderscheiding ''voor zijn enthousiaste en bovenal indrukwekkende inzet als ambassadeur van War Child''.

De prijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage levert aan de samenleving. Borsato neemt de onderscheiding op 18 juni in ontvangst in Hilversum.

"Wat een eer", reageert Borsato woensdagmiddag via Twitter. "Ik vind het heel bijzonder dat ik na onder anderen Majoor Bosshardt, Erica Terpstra en prinses Laurentien deze prachtige onderscheiding mag ontvangen."

Borsato is sinds 1998 ambassadeur van War Child. ''Hij doet er alles aan om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen van de bevolking. Hij doet dit op vrijwillige basis en betaalt de kosten die hij voor War Child maakt zelf'', prijst de stichting zijn inzet.

Winnaars

In 2007 kreeg de majoor, het gezicht van het Leger des Heils, de onderscheiding zelf. Ze overleed kort daarna. Eerdere winnaars waren ook prinses Laurentien, Erica Terpstra, de Willeke Alberti Foundation en de Stichting Meer dan Voetbal.