AMSTERDAM - De eigenaar van het Britse tabloid News of the World heeft dinsdag officieel zijn excuses aangeboden aan Sienna Miller. De krant heeft in 2005 en 2006 een aantal mobiele telefoons van de actrice gehackt.

De buitgemaakte informatie werd vervolgens gebruikt in artikelen.

"Mijn cliënte wist niet waar de informatie vandaan kwam. Ze wist niet of een vriend van haar informatie lekte naar de pers, of dat haar telefoon gekraakt was. Beide mogelijkheden hebben voor veel stress gezorgd bij mijn cliënte", zei de advocaat van de actrice tegen de BBC.

"Ze heeft tot driemaal toe haar telefoonnummer veranderd, maar zonder succes."

Rechter

Miller stapte in oktober naar de rechter en in maart bekende het tabloid haar te hebben afgeluisterd. Het bedrijf bood haar excuses aan voor het hacken en misbruiken van de informatie. De krant en de actrice troffen een schikking voor een bedrag van honderdduizend pond.

Het schandaal kwam in 2006 aan het licht toen bleek dat medewerkers van het blad leden van de koninklijke hofhouding afluisterden.

Er werd een officieel onderzoek ingesteld en het schandaal werd groter en groter. Meerdere sterren en andere bekende Britten zijn procedures tegen het blad begonnen.