AMSTERDAM - Belinda Meuldijk moest in 2007 afscheid nemen van haar vader, maar heeft nog dagelijks contact met hem.

"Ik speek hem net zoveel als toen hij nog leefde", vertelt Belinda aan het AD. Ze schreef een boek over haar vader, Wim Meuldijk, de bedenker van Pipo de Clown.

"Dan praten we over grote levensvragen of de kleinste dagelijkse dingen", gaat Belinda verder. Haar vader missen, doet ze dan ook niet echt.

"Hij is geestelijk net zo dichtbij als altijd. En ik heb een trui van hem in m'n kledingkast. Als ik m'n neus erin begraaf, ruik ik z'n geur en is hij ook fysiek weer bij me."

Belinda vertelt dat er bij het contact met haar overleden vader 'weinig hocus pocus' komt kijken. "Ik hoef maar aan hem te denken en het gebeurt."

Intensievere band

"Ik had een veel intensievere band met hem dan een doorsnee dochter en haar vader. Ik wist precies wat hij dacht. Het helpt dat hij nu nog zo nadrukkelijk aanwezig is. Als ik twijfel, is hij er voor me."

Wim Meuldijk stierf eind december 2007 in Spanje. Zijn dochter, die op dat moment in een vechtscheiding lag met Rob de Nijs, stond niet aan zijn sterfbed. "Vreselijk dat ik er niet bij was toen hij stierf", blikt Belinda terug. "Maar, liet hij me gelukkig weten: je hebt niets gemist, het was zo voorbij."