AMSTERDAM - Hans Breukhoven kreeg onlangs een deel van de spullen aangeboden die eind vorig jaar uit zijn kluis werden geroofd.

Tegen een betaling van achthonderdduizend euro zou hij waardevolle papieren terugkrijgen, waaronder het scheidingsdocument van hem en zijn ex Connie Breukhoven.

Op 11 april ontving de secretaresse van Breukhoven een telefoontje van ene Erik over de gestolen waar.

De man werd bijgestaan door 'een groepje Marokkaanse mannen', blijkt uit een deel van het politiedossier dat in handen kwam van Evert Santegoeds. In Shownieuws gaf hij een toelichting op de stukken.

Afspraak

Breukhoven maakte een afspraak, waarbij hij een deel van de spullen kreeg te zien. Hij ging niet akkoord met het bedrag van achthonderdduizend euro en bood in totaal 250 duizend euro voor zijn horlogeverzameling en het scheidingsdocument. Hij kreeg echter te horen dat de klokjes al verkocht zouden zijn.

Breukhoven schakelde de politie in, maar daarvan waren de afpersers niet op de hoogte. Hij regelde vervolgens een ontmoeting met de mannen, die op de A12 door de politie werden klemgereden en met getrokken pistolen uit de auto werden gehaald.

Constanza

Hans' adoptiedochter Constanza, haar partner Mohammed K. en diens broer Brahim worden verdacht van het stelen van de kluis uit zijn villa in Wassenaar. Het is niet duidelijk of zij ook iets te maken hebben met de afpersing.

Het Openbaar Ministerie schatte de waarde van het gestolen goed op 2,7 miljoen euro. Het drietal moet op 24 juni voor de rechter verschijnen.