AMSTERDAM - Najib Amhali wordt niet gelukkiger van geld en succes. Integendeel. De 40-jarige cabaretier kampte recentelijk met een flinke depressie. "Ik was kapot, dronk veel en gebruikte drugs", zo bekent hij deze week in Nieuwe Revu.

Volgens Amhali begrepen veel mensen niet hoe het kon dat hij depressief was. "Mensen snappen het niet. Je hebt toch een leuke baan en succes? Alles gaat toch goed? Maar alles ging niet goed", zegt de populaire cabaretier in het weekblad.

Amhali wilde in die periode alleen maar in bed liggen. Leuke dingen doen kon hij in die tijd niet opbrengen.

"Als ik ergens heen moest, keerde ik soms voor de deur weer om. Ik had geen zin om altijd maar leuk te zijn."

Vreemdgaan

Ondertussen liep ook Amhali's huwelijk op de klippen, omdat de cabaretier zijn vrouw niet trouw was. Op de vraag waarom hij vreemdging, moet hij het antwoord schuldig blijven.

"Tja, waarom gaan mannen vreemd, waarom is ijs koud? Alles wat ik zeg, is een cliché. Dat het niet goed zat tussen ons, dat ik mijn geluk misschien daardoor ergens anders ging zoeken. Het is vooral stom dat ik het deed. Ik ging naast mijn schoenen lopen."

Kutdag

Inmiddels zit de cabaretier weer lekker in zijn vel. "Ik geniet nu. Met volle teugen. Ik had vier keer per week een kutdag, nu nog maar één keer in de maand."

Bekijk video: