AMSTERDAM - Frits Sissing gaat na vier jaar weer het televisieprogramma Opsporing Verzocht presenteren. Dat meldt het AD dinsdag. Hij volgt de huidige co-presentator Sipke Jan Bousema op, die eerder aangaf met het AVRO-programma te willen stoppen.

Sissing presenteerde Opsporing Verzocht vanaf 2000 zeven jaar lang, maar koos vier jaar terug bewust voor een andere wending van zijn carrière. Hij wilde meer amusementshows doen en kreeg dat met de Op Zoek Naar…-serie.

"Toen bekend werd dat Sipke Jan Bousema wegging, kwamen ze weer bij mij uit", licht Sissing in de krant toe. "Natuurlijk moest ik daar goed over nadenken."

Thuis

Volgens Sissing hoeft hij nu alleen maar te presenteren en heeft hij minder aanvullende taken en is er daarom ook nog ruimte voor andere programma's. Ook het feit dat dezelfde mensen er nog werken, telde mee voor hem. "Het voelt als thuiskomen."

In de afgelopen vier jaar is Sissing naar eigen zeggen een stuk veranderd. "Ik ben wel wat losser geworden. Je ziet toch een andere Frits. Ik het begin was ik echt een controlfreak, niets mocht misgaan. Nu zie ik in dat het alleen maar leuk is als dat gebeurt", biecht hij op.