AMSTERDAM - De bruiloft van Eigen Huis en Tuin-tuinman Lodewijk Hoekstra is niet vlekkeloos verlopen. De dag werd ontsierd door enkele vervelende incidenten, met een vechtpartij als absoluut dieptepunt.

Hoekstra en zijn bruid Kristel trouwden zaterdag op Ibiza. Fotograaf Albert den Iseger mocht exclusief alle foto's maken, maar toen ook andere ongenodigde fotografen, onder wie Edwin Smulders, werden gespot bij het terrein raakten de gemoederen verhit.

De eigenaar dreigde honden en een chef-kok met een geweer op hen af te sturen, meldt RTL Boulevard maandag.

Blokkeren

Toen het bruidspaar naar het strand vertrok, werd besloten een auto dwars op de weg te zetten om de fotografen te blokkeren. Dit tot woede van Smulders, die het aan de stok kreeg met Den Iseger.

"Hij begint me zo te slaan", vertelt Den Iseger. "Mijn hele nek zit onder de blauwe plekken en ik heb een hele dikke lip." Als klap op de vuurpijl kreeg bruid Kristel in de heisa een autodeur tegen haar hoofd.

Sussen

Hoekstra besloot de situatie uiteindelijk zelf te sussen. Alle fotografen mochten uiteindelijk foto's maken op het strand.

Ondanks het gedoe was het een onvergetelijke dag voor de tuinman. "Het moment van trouwen is zo bijzonder", zegt hij tegen RTL Boulevard. "Dit is echt fantastisch."