AMSTERDAM - Cheryl Cole maakt definitief geen deel uit van de jury van de Amerikaanse X Factor. De plaats van de Britse zangeres wordt ingenomen door de Amerikaanse Pussycat Dolls-zangeres Nicole Scherzinger, schrijft website Deadline.

Bedenker Simon Cowell, zender Fox en de producent van de show gaven maandag een persbericht uit waarin ze Coles vertrek en de komst van Scherzinger bevestigen, zo vermeldt de website.

In de verklaring staat dat 'Nicole zal aanschuiven bij Simon Cowell, L.A. Reid en Paula Abdul in hun zoektocht door Amerika, in de hoop de volgende internationale superster of -groep te vinden'.

Afgelopen weekeinde lekte uit dat de producent van de show Cole alsnog in de jury wilde opnemen. Er was namelijk contractueel vastgelegd dat de zangeres sowieso 1,5 miljoen dollar krijgt. Omdat dat anders weggegooid geld zou zijn, zou de producent Cole alsnog in de jury hebben willen opnemen.

De zangeres van Girls Aloud zou plaatsnemen in de jury van de Amerikaanse X Factor, die vanaf september voor het eerst wordt uitgezonden. Cole werd aan de kant geschoven omdat er geen klik zou zijn met de andere juryleden.

Simon Cowell

Simon Cowell vindt het jammer dat Cole X Factor moet verlaten. Hij vreest zelfs dat hun vriendschap daardoor voorgoed voorbij is. De bedenker van de talentenshow zegt dat hij er alles aan heeft gedaan om haar in de jury te houden.

"Ik vind het verschrikkelijk om te zien hoeveel pijn dit haar doet", zegt Cowell. "Ze is een van mijn beste vrienden. Gek genoeg besloten we dit te doen omdat we dachten dat het gunstiger voor haar uitkwam. Ik dacht dat ze haar familie en vrienden miste. Niemand zal het geloven, maar dat is de waarheid."

Volgens Cowell heeft Cole het nieuws goed opgepakt. "Ze was er natuurlijk niet blij mee, maar ze accepteerde het."