AMSTERDAM - Snoop Dogg is druk bezig om een eigen versie van het programma Idols op de buis te brengen. De rapper onthulde enige tijd geleden zijn idee voor een talentenjacht voor rappers uit achterstandswijken en zoekt momenteel een geïnteresseerde zender.

Entertainmentzender E! en muziekzender MTV hebben inmiddels belangstelling getoond, zeggen bronnen rond de rapper tegen de Amerikaanse krant New York Post.

Snoop zelf claimt dat het programma veel populairder kan worden dan Idols, maar de tv-bazen zijn vooralsnog een stuk terughoudender.

Als juryleden wil de 39-jarige rapper meerdere iconen uit de hiphopwereld. "Snoop wil een echte legende uit de begintijd van de hiphop, en hij wil Jay-Z in de jury."

Niet betrokken

Jay-Z liet weten niet benaderd te zijn voor het programma en momenteel op geen enkele manier betrokken te zijn bij de show.

Rapper Wiz Khalifa zou hebben laten weten mee te willen werken aan het programma. De kans is dan ook groot dat hij terug te zien is als jurylid, als Snoop eenmaal een zender heeft gevonden die het programma daadwerkelijk wil uitzenden.