AMSTERDAM - De trouwjurk waarin Kate Middleton eind april haar jawoord gaf aan de Britse prins William wordt deze zomer tentoongesteld in Buckingham Palace.

De japon werd ontworpen door Sarah Burton, hoofdontwerpster van het Britse modehuis Alexander McQueen, en is te zien van 23 juli tot 3 oktober.

Naast de jurk zijn ook de sluier, tiara, schoenen en haar diamanten oorbellen te bezichtigen.

McQueen leverde al eerder kleren voor het Britse koninklijk huis. Burton ontwierp onder meer de trouwjurk van de kleindochter van Camilla Parker Bowles, de vrouw van prins Charles. Alexander McQueen, oprichter van het modehuis, overleed een jaar geleden door zelfdoding.

Kunstcollectie

De tentoonstelling is onderdeel van de zomerrondleidingen op het paleis.

Bezoekers kunnen ook een glimp opvangen van enkele kamers van de koningin en haar kunstcollectie, die onder meer een Rembrandt bevat. Een kaartje voor de toer kost zo'n twintig euro.

Kensington Palace

Kate en William nemen ondertussen hun intrek in Kensington Palace, het paleis waar William opgroeide. Het kersverse paar deelt nu nog tijdelijk een huis met prins Harry in Londen.

Naar verwachten pakken de twee volgende maand hun koffers, melden Britse media. De twee houden ook hun boerderij op het eiland Anglesey, vlak bij de luchtmachtbasis waar William werkt.