AMSTERDAM - Stacey Rookhuizen gooit haar carrière over een nieuwe boeg. De 25-jarige blondine, die op 16-jarige leeftijd een platenlabel oprichtte, gaat het programma Project Catwalk presenteren op RTL 5, zo onthult ze in Beau Monde.

Rookhuizen, die eerder in de jury van X Factor zat, is razendenthousiast over haar nieuwe baan. "Voor het eerst in mijn leven ga ik een programma presenteren! Echt te gek. Al jaren ben ik fan van de Amerikaanse serie, ik heb alle afleveringen gezien. Ik word gewoon de Nederlandse Heidi Klum."

Rookhuizen zegt het een enorme eer te vinden dat ze gevraagd is voor het programma. "Het is vooral waanzinnig omdat ik idolaat ben van mode en Nederlandse ontwerpers. Project Catwalk sluit perfect aan bij wat ik doe. In juli beginnen we met draaien."

Spannend

Het X Factor-jurylid zegt het avontuur ook erg spannend te vinden. "Ik heb nog nooit iets gepresenteerd. Kan ik dit wel? Maar RTL heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik het kan, net zoals ze me als jongste jurylid ooit voor de leeuwen hebben gegooid. Ik hoop alleen niet dat ik dat vertrouwen ga beschamen. De passie en interesse zijn er, daar kan het dus niet aan liggen."

Of Rookhuizen het volgende seizoen terugkeert bij X Factor is nog niet bekend. Maar helemaal uitsluiten doet ze het niet. "Ik heb een ongeduldig karakter met een korte spanningsboog, maar ik zou het zo nog een keer kunnen doen."