AMSTERDAM - Ayaan Hirsi Ali is vijf maanden zwanger van de Britse historicus Niall Ferguson. Dat zou de 41-jarige publiciste tegen vrienden in de Verenigde Staten hebben gezegd.

Dat schrijft de Engelse krant Daily Mail zondag.

Hirsi Ali heeft al langer een relatie met de 47-jarige Ferguson. Hij heeft drie kinderen bij een andere vrouw met wie hij niet samenwoont, maar waar hij officieel nog wel mee is getrouwd.

De Somalische leerde de historicus in mei 2009 kennen bij een feest dat Time Magazine gaf voor de honderd invloedrijkste mensen ter wereld.

De ex-politica heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze hoopt ooit kinderen te krijgen. Zo verwees ze er in maart vorig jaar naar in een interview met Twan Huys voor Nova College Tour.

Brief

In haar vier jaar geleden verschenen boek Mijn Vrijheid schreef Hirsi Ali al een brief aan haar 'ongeboren dochter'. Daarin beschrijft ze dat ze heeft geworsteld met de vraag of ze met de vader van haar kind moet trouwen of niet. Ook wijst ze erop dat het nemen van een kind een egoïstische keuze is omdat ze dat voor zichzelf doet, om haar eigen bestaan te verrijken.

In het boek beschrijft ze ook dat ze een arts vroeg haar eicellen in te vriezen. Hij weigerde echter, omdat ze toen nog in goede gezondheid was.