AMSTERDAM - Bastiaan Ragas en zijn vrouw Tooske hebben het zo druk met hun kinderen dat ze nauwelijks tijd voor zichzelf over houden. "Weekeinden bestaan niet meer", jammert Bastiaan in het Parool.

"Tooske en ik horen de kinderen al om zes uur 's ochtends stommelen", schetst de 39-jarige vader van vier kinderen. "Dan zou het best fijn zijn om nog even met zijn tweetjes te ontbijten, te vrijen, te wandelen of naar de film te gaan. Dat gebeurt nog wel, maar we moeten dat plannen."

Bastiaan schreef een boek over de ongemakken van het vaderschap. Maar Je Krijgt er Wel Heel Veel voor Terug wordt woensdag gepresenteerd. Volgens Ragas stond zijn leven op z'n kop nadat zijn eerste kind werd geboren. "Op het moment dat je kinderen krijgt, komt er een omslag."

Die omslag heeft ook zijn gevolgen voor de quality time die Bastiaan met Tooske door kan brengen. "Ik kan moeilijk tegen een kind van 3 zeggen: blijf jij maar beneden voor de tv zitten, dan gaan papa en mama elkaar boven even diep in de ogen kijken."