Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat Prinses Maxi haar partijtje vierde, de nieuwe Dré bekend is, omroepland dames afserveert en kleine Roel van Velzen groot geld kreeg. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Maxima werd 40 en dat werd gevierd. Tout het Koninklijk Huis verscheen bij een concert. Opvallende gasten waren de ex van Alexander, Emily Bremers, en tv-baas Reinout en Danielle Oerlemans.

Maxima was beeldig in een gele gedrapeerde japon met diamanten broche en haarspeld. De volgende dag hees de familie zich in een windjack met ‘Maxima 40’ opdruk en maakten ze een vaartochtje over de Kagerplassen.

De prinsesjes waren nergens te bekennen. Het A-team is blijkbaar nog te jong om mee te mogen varen en vieren.

Bikiniproof Sylvie

Sylvie van der Vaart was met man Rafael in St.Tropez. De twee waren zonder zoontje Damian op pad, die logeerde bij opa en oma volgens Privé. Ze zaten in een duur hotel (E 2000,- per nacht) en zwommen in zee.

Tuurlijk was Sylvie geheel beachproof. Haar kraaltjesbikini was afgestyled met een groot horloge, pilotenbril en oorbellen met stenen. Die verruilde ze later voor gewone oorringen; blijkbaar waren de kralen niet handig op het strand.

Ze dolde een beetje met Raf in de zee en liet zowaar haar kapsel nat worden. Maar liefst 8 pagina’s lang mogen we genieten van dit tafereeltje. Privé heeft er nog net geen uitklap-poster van gemaakt.

Geheime sms'jes

De soap rond Martijn Krabbé duurt voort. Story heeft de hand weten te leggen op de sms-berichten tussen Martijn en Tessa. Zij beschuldigt hem van verkrachting, hij haar van mishandeling. Wat opvalt zijn de kromme zinnen die Tessa gebruikt, vol spelfouten. Maar nog opvallender is de inhoud: het lijkt of ze Martijn wil chanteren.

Als hij een avond geen X-factor zou presenteren en haar stiefkinderen met Wendy van Dijk op de foto zouden mogen, zou ze geen aangifte doen. Blijkbaar hapte Martijn niet toe, want nu zitten de twee bij advocaten. Sterker nog: de advocaat van Martijn wil de aangifte uitbreiden omdat door publicatie van de sms'jes het briefgeheim en auteursrecht is geschonden.

De nieuwe Dre

Story vraagt zich af wie de rol van André Hazes in de musical gaat vertolken. Er zijn audities geweest, maar de uitslag is nog niet bekend. Wordt het de onbekende zanger Wesley Bronkhorst? ‘Ik heb precies zo’n snik in mijn stem’ vertelt hij. Maar bekend is dat Rachel Hazes erg gecharmeerd is van Peter Paul Muller, die Martin Morero speelt in Gooise Vrouwen.

Rachel heeft een dikke vinger in de pap en ze bewaakt de erfenis van Andre als een pitbull. Paul de Leeuw zag de rol van André ook wel zitten, maar hij is volgens Story afgewezen. De producent van de musical vertelt heel geheimzinnig dat de hoofdrolspeler al bekend is, maar dat hij dat lekker nog even niet vertelt.

Doeiii, dames

Story zet ‘verdwenen tv-vrouwen’ op een rijtje. Patty Brard jammerde recent dat ze is ontslagen bij SBS maar het geld zo hard nodig heeft. Volgens Party loopt ze per jaar een ton mis. Vele collega’s gingen haar voor. Chazia Mourali en Daphne Bunskoek werden door hun omroepen afgeserveerd en zitten werkloos thuis.

Tatum Dagelet en Jennifer de Jong (Brutale meiden) zijn ook aan de kant gezet. Mariska Hulscher, Jorinde Moll, Fabienne de Vries, Paulien Huizinga en Valerie Zwikker begonnen een ooit glansrijke carriere, maar zitten nu thuis. Zelfs Annette van Trigt (Studio Sport), die ruimschoots haar sporen op tv had verdiend, kreeg geen nieuw contract. De Hilversumse media-slangenkuil is bikkelhard.

Kleine zanger, groot geld

Wie wel happy is met omroepland is zanger Roel van Velzen. The Voice of Holland scoorde hoge ogen en jurylid Roel profiteert mee. Het was zijn idee om er een ‘blinde’ auditie van te maken en zo ontstond het idee van de ronddraaiende stoelen. Grote baas John de Mol vond het een prachtidee en heeft Roel rijkelijk beloond.

De kleine zanger schijnt een ferme som geld te hebben gekregen. Hoeveel precies, dat weet Party helaas niet. Wel weet het blad te melden dat de bedenker van Lingo per aflevering 750 euro krijgt. Dus Van Velzen zal een veelvoud daarvan ontvangen. Party concludeert dan ook dat de twee echte winnaars van The Voice Roel en John de Mol zelf zijn.