AMSTERDAM - Adele is meer dan welkom op de set van de soap Neighbours. De Britse zangeres verklapte onlangs dat de groot fan is van de Australische tv-serie, waarop de producent haar uitnodigde voor een gastrol.

"Ik kan haar beloven dat ze een warm welkom krijgt van de cast en de crew", vertelt een van de regisseurs aan de Britse entertainmentsite Digital Spy. "We zouden het geweldig vinden om haar hier te hebben. Ik ben een enorme fan van haar en ik weet dat een aantal castleden ook dol zijn op haar muziek."

Adele biechtte eerder deze week op dat ze graag naar de Australische soap kijkt. "Ik ben dol op Neighbours, vooral op Harold. Hij speelt tuba, ik zou hem dolgraag horen spelen. Als wederdienst zou ik een cameo kunnen doen, zoals Lily Allen eerder deed."

Vliegangst

Naar dat plan hebben de makers van de serie, die al 26 jaar loopt en verschillende sterren voortbracht, wel oren. Klein probleem is alleen de vliegangst van Adele. "Daar moet ik eerst overheen. Ik durf niet zo ver te vliegen."

Adele verblijft momenteel in de Verenigde Staten, waar ze op tournee is. De zangeres moet het even rustiger aan doen, vanwege een keelontsteking moet ze stemrust houden. Adele heeft vijf Amerikaanse concerten af moeten zeggen, maar is van plan die in te halen.