AMSTERDAM - Justin Timberlake heeft nog steeds een zwak voor Jessica Biel. De twee maakten in maart na ruim vier jaar een einde aan hun relatie. "Ze is met afstand de belangrijkste persoon in mijn leven. In mijn dertig jaar ben ik nog nooit iemand tegengekomen die zo speciaal is."

De 30-jarige Timberlake wil graag een gezin stichten, maar ziet een lange relatie als een zware strijd.

"Ik denk dat het een fout is die veel mensen maken. Ze vallen voor hoe iemand is, en niet voor hoe iemand gaat zijn. De kunst van samen zijn is samen veranderen, denk ik", zegt hij tegen het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

Timberlake heeft inmiddels meerdere bekende exen, wat hij zelf niet zo vreemd vindt. "Waarom denk je dat sterren vaak met elkaar daten? En waarom we ons meer op ons gemak voelen bij elkaar? Wij weten hoe het voelt om altijd in de spotlights te staan en denken: eindelijk iemand die weet hoe ik me voel. Het is vluchtgedrag."

Toevalligheden

Britney Spears is misschien wel de beroemdste ex van de zanger en acteur. Timberlake had al snel door dat de relatie was gebaseerd op toevalligheden en op de lange termijn geen kans van slagen had.

"We leken zo veel op elkaar. Allebei kinderen uit een klein stadje, die ineens beroemd werden. Maar dan word je ouder en worden de verschillen steeds groter. Ik was toen een compleet ander mens."