AMSTERDAM - Christophe Haddad keert tijdelijk terug in Goede Tijden, Slechte Tijden. Haddad, die jarenlang de rol van Nick Sanders vertolkte, is vanaf 5 juli weer te zien in de soapserie. Dat maakte de acteur woensdag bekend in de radioshow van Ruud de Wild.

"Ik kom tijdelijk terug, Meerdijk weer even onveilig maken", vertelde Haddad. Hoe lang Nick Sanders terugkeert in het fictieve dorp is geheim. 'Een tijdje' is alles wat Haddad losliet.

Haddad verliet Goede Tijden, Slechte Tijden in 2009. Na 5,5 jaar in de soap besloot Haddad zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten. In New York en Los Angeles volgde hij acteerlessen, waarna hij in thuisland België weer aan de slag ging als acteur.

"Ze belden mij en ik had zoiets van: ja, ik ben nog niet klaar met die rol", verklaarde Haddad zijn terugkeer. "Nick is destijds in een gesticht gegaan, dus daar kun je alle kanten mee op. Ik wil een mooie wending aan de rol geven."

Warm bad

Voor Haddad voelden de eerste draaidagen als een warm bad. "Het is een familie waar je thuiskomt", lichtte de acteur toe in RTL Boulevard. "Het zijn lieve mensen en goede vrienden. Het was net of ik niet weg was geweest."

Of Nick Sanders de zomercliffhanger overleeft, is nog maar de vraag. De spanning wordt in de week van Haddads terugkeer aardig opgebouwd. Fans van de serie speculeren dat Nout en Nina, Nicks halfzusje, tijdens een van de laatste afleveringen voor de zomerstop in het huwelijksbootje stappen.