AMSTERDAM - Lola Brood, de dochter van de overleden kunstenaar Herman Brood, is ervan overtuigd dat haar vader het zonder zijn drugsgebruik nooit zo ver had kunnen schoppen. "De drugs gaven hem inspiratie, hij voelde zich zekerder", zegt ze in een interview met Viva.

Volgens de 25-jarige Lola werden de liedjes van haar vader geloofwaardiger door de verslavende middelen, zo zegt ze in het tijdschrift.

"Zonder drugs is Herman Brood geen Herman Brood meer." Ze is ervan overtuigd dat geen enkel persoon haar vader van de drugs af had kunnen houden.

Lola is momenteel samen met presentator Art Rooijakkers op zoek naar verhalen over Herman voor het nieuwe televisieprogramma 'Op zoek naar Brood'. Hoewel ze inmiddels geleerd heeft om - als dat nodig is - haar gevoel uit te schakelen, zijn er nog altijd dingen die erg heftig voor haar zijn.

Zo kijkt Lola nog altijd weg bij beelden van een speed spuitende Herman. "Ik kan er niet tegen. Ik ben ook niet geïnteresseerd in verhalen over groupies. Ik weet dat hij er niet vies van was, maar die verhalen voegen niets toe."