AMSTERDAM - Ben Saunders heeft geen enkele verwachting bij zijn internationale platencontract. De 27-jarige zanger tekende dinsdag een overeenkomst met Sony Music.

Zijn debuutplaat You Thought You Knew Me by Now komt binnenkort uit in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

"Natuurlijk ben ik superblij, maar ik wil vooral nuchter blijven", stelt Saunders in het AD. "Ik moet in die landen, net als bij ons, op nul beginnen."

De Voice of Holland-winnaar gaat niet meteen uit van succes in het buitenland. "De maatschappij wil er honderd procent voor gaan. Dat geeft een goed gevoel", vertelt hij.

Toch heeft Saunders geen verwachtingen. "Zo'n contract betekent niet dat mensen je plaat ook kopen of dat ik in Amerika kan toeren. We plannen korte trips. Pas bij succes ga ik langer weg."

Inspraak

De komende weken wordt Saunders' carrière zorgvuldig uitgestippeld, waarbij Sony veel inspraak heeft. "Als Dry Your Eyes de eerste single wordt, kan het voor Engeland handiger zijn een meer 'poppy' versie op te nemen", weet de zanger.

"Ook zullen er misschien adviezen komen qua styling. Ja, daar zal ik naar luisteren, maar ik wil wel dicht bij mezelf blijven."