AMSTERDAM - Nadja Hüpscher zet zichzelf nu ze zwanger is met liefde op de tweede plek. "Met dat ikke-ikke-ikke ben ik ontzettend klaar", zegt de 39-jarige actrice deze week in Flair.

Hüpscher geeft in het interview toe dat ze vroeger alleen maar aan zichzelf dacht. In die zin vindt de actrice het ook prettig om op latere leeftijd moeder te worden.

"Ik denk dat ik een betere moeder word dan ik tien jaar geleden zou zijn geweest. Ik ben nu een fijner mens, voor anderen en mezelf, meer in balans en bewuster."

Roze wolk

Ook hoopt Hüpscher dat ze door haar late zwangerschap de midlifecrisis zal overslaan. "Anders had ik nu misschien met twee kinderen, een goeie man, een leuke baan en een mooi huis gedacht: wat nu? Maar op het moment dat iedereen om me heen in scheiding ligt, zit ik nog stralend op mijn roze wolk."

Hüpscher zegt dat ze pas op haar 35e het gevoel kreeg dat ze een kind wilde. Dat ze niet meteen zwanger raakte, viel haar behoorlijk tegen.

"Ik had het helemaal uitgedacht: eerst zou ik de repetitieperiode van een toneelstuk afmaken en daarna was het tijd. Ik vroeg zelfs aan de producent in welke maand ik volgens haar planning het beste zwanger kon worden. Ik was heel naïef te denken dat ik meteen zwanger zou raken. Ik dacht dat het leven maakbaar was."