AMSTERDAM - Wesley Sneijder kan in zijn huidige woonplaats Milaan amper over straat zonder door fans aangeklampt te worden. "Ze zien hem echt als een soort god", zegt Sylvia Sneijder, de moeder van de voetballer deze week in Margriet.

Sylvia ziet haar zoon gemiddeld een of twee keer per maand in Milaan. Maar een keertje winkelen met Wesley zit er niet bij, zo zegt ze in het tijdschrift.

De voetballer heeft volgens zijn moeder veel geduld met zijn fans. "Hij deelt rustig handtekeningen uit. Terwijl ik het jammer vind dat ik mijn zoon niet voor mijzelf heb."

Ook voor Wesley's zoontje Jessey is deze situatie soms lastig, zegt Sylvia. "Hij moet zijn vader toch met de hele wereld delen. Daarom pas ik elke dinsdag op hem en hij is bij alle belangrijke momenten in Wesley's leven. Zodat hij zijn vader en familie geregeld ziet."

Yolanthe

Sylvia zegt het goed te kunnen vinden met Wesley's vrouw Yolanthe. "Yolanthe is een familiemens en niets is haar te veel. Ze koopt cadeautjes en kookt voor iedereen. Ik heb een warme band met haar."