AMSTERDAM - Johan Derksen kan naar eigen zeggen prima door een deur met Yolanthe Sneijder-Cabau.

De 62-jarige voetbalcommentator schoffeert de presentatrice regelmatig met opmerkingen over haar relatie met Wesley Sneijder, maar stemde desondanks toe door haar geïnterviewd te worden.

"Als je een paar vervelende dingen over iemand hebt gezegd, dan moet je ook niet kinderachtig zijn en zeggen: kom maar langs", verklaart Derksen in RTL Boulevard.

De 26-jarige Yolanthe wist de sportjournalist te strikken voor de eerste uitzending van Yolanthe op 3, die zondag uitgezonden wordt. "Ik kop alle voorzetten in. Het is niet moeilijk om mij aan de praat te krijgen."

Oude gewoontes

Maar oude gewoontes zijn moeilijk af te leren, ook voor Derksen. "Ik denk dat als ze tegenover iemand komt te zitten die op zijn hoede is, ze nog niet de interviewtechniek heeft om het eruit te trekken", sneert hij.

"Maar ik heb een kostelijke dag gehad. Ik kan wel zeggen: we zijn vrienden voor het leven. Als ze ooit nog naar een volgende bekende Nederlander gaat, dan ben ik ervan overtuigd dat ik een uitnodiging krijg voor de bruiloft. Maar ik hoop het niet voor haar."