Michael Jackson klaagt over ruwe behandeling

NEW YORK - De wegens seksueel misbruik aangeklaagde popster Michael Jackson zegt dat politieagenten hem hebben mishandeld. Hij heeft dit gezegd in een vraaggesprek dat zondag werd uitgezonden door de Amerikaanse zender CBS.

Jackson meldde zich eind november bij de politie, nadat justitie een arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd. De politie sloeg de 45-jarige artiest direct in de boeien. "Ze behandelden me erg ruw, mijn schouder raakte uit de kom doordat ze de handboeien te strak deden." Jackson zei nog steeds last te hebben van zijn arm en rug.

Seksueel misbruik

Jackson is aangeklaagd voor het herhaaldelijk seksueel misbruiken van een minderjarige jongen. Justitie verdenkt hem ook van het toedienen van alcohol aan de jongen met het doel hem te misbruiken. Volgens Jackson gaat het om een 13-jarige jongen, die kanker heeft. De jongen was een van de kinderen die hij ontving op zijn landgoed Neverland, waar ze zijn privé-pretpark en dierentuin konden bezoeken.

Jackson ontkent dat hij de jongen seksueel heeft misbruikt. Wel geeft hij toe dat zij in dezelfde slaapkamer hebben geslapen, al zegt Jackson nadrukkelijk dat ze niet in hetzelfde bed lagen.

Kinderverkrachter

Vorige week werd al bekend dat de popster het normaal vindt om zijn slaapkamer te delen met kinderen. "Daar is niks mis mee, als je geen kinderverkrachter of een moordenaar bent. Als ouder heb ik er geen problemen mee als een van mijn drie kinderen bij een volwassen man op de kamer slaapt. Tenminste, niet als ik de betrokken man ken en vertrouw."

Volgens de 'King of Pop' is de aanklacht tegen hem ingegeven door hebzucht. "Het gaat de ouders van de jongen om geld. Ik hem hem goed, het zit niet in zijn karakter om mij vals te beschuldigen. Kinderen doen gewoon wat hun ouders ze vertellen."

Verder vertelde Jackson dat hij niet meer wil wonen op Neverland. "De agenten hebben mijn hele huis overhoop gehaald. Ze sloten mijn medewerkers buiten het huis en zijn hun gang gegaan. Ze hebben overal gekeken, zelfs in kamers waar ze geen toestemming voor hadden. Zelfs mijn matras is opengesneden met een mes."

"Neverland is nu gewoon een huis, het is niet langer mijn thuis." De politiewoordvoerder in Los Angeles wilde op televisie niet ingaan op de uitlatingen van Jackson. Volgens Amerikaanse media kan Jackson als hij schuldig wordt bevonden maximaal 24 jaar cel krijgen. De zanger moet zich 16 januari voor het eerst melden voor de rechtbank.

Tip de redactie