AMSTERDAM - Arnold Schwarzenegger heeft een buitenechtelijk kind met een van de personeelsleden van zijn familie. Nadat de voormalige gouverneur dit eerder dit jaar toegaf aan zijn vrouw Maria Shriver, besloot zij hun echtelijke woning te verlaten.

Schwarzenegger laat in een verklaring aan de LA Times weten dat het inmiddels meer dan tien jaar geleden is dat hij deze fout beging. Hij stelde zijn vrouw echter pas dit jaar op de hoogte.

De moeder van het kind werkte twintig jaar lang voor de familie. Ze ging in januari met pensioen. Over haar identiteit en leeftijd is niets bekendgemaakt.

"Nadat ik mijn gouverneurspost neerlegde, heb ik mijn vrouw over deze gebeurtenis verteld", laat de 63-jarige Schwarzenegger in de verklaring weten. "Ik begrijp en verdien de gevoelens van boosheid en teleurstelling van mijn vrienden en familie. Er zijn geen excuses voor en ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me voor de pijn die ik heb veroorzaakt. Ik heb Maria, mijn kinderen en familie mijn excuses aangeboden. Het spijt me oprecht."

Kritiek

Schwarzenegger hoopt dat de media zijn vrouw en kinderen met rust laten in deze moeilijke tijd, zo besluit de oud-acteur zijn verklaring. "Ik verdien jullie aandacht en kritiek, mijn familie niet."

Schwarzenegger heeft sinds de geboorte van het kind zijn financiële verantwoordelijkheid genomen. Dat zal hij ook blijven doen, zo laat een bron aan de krant weten.

Anderhalve week geleden maakten Schwarzenegger en zijn vrouw in een gezamenlijke verklaring bekend te gaan scheiden. Het stel was maar liefst 25 jaar getrouwd. Schwarzenegger liet verder weten dat de breuk tijdelijk is en dat hij en zijn vrouw hopen weer bij elkaar te komen.

Vreemdgaan

Omdat er geen reden voor de breuk bekend werd gemaakt, begonnen media al snel te speculeren over de oorzaak. Een vrouw, Gigi Goyette, liet aan de Britse krant Daily Mirror weten dat de gouverneur met meerdere vrouwen is vreemdgegaan tijdens zijn huwelijk. Goyette zou zelf ook het bed hebben gedeeld met de beroemde spierbundel.