Gerard Joling wil toch naar Songfestival

AMSTERDAM - Gerard Joling ziet het weer helemaal zitten om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De 51-jarige zanger liet twee jaar geleden nog weten dat hij zichzelf te oud vond.

"Nog één keer gaan, met alles erop en eraan en een geweldig nummer," laat de zanger zaterdag weten aan De Telegraaf.

Het lukte de 3JS donderdag niet om Nederland naar de finale te loodsen. Het is het zevende jaar op rij dat Nederland in de halve finale strandt, een Songfestivalrecord.

Nu begint het bij Joling toch weer te kriebelen. "Ik zit in de nazomer van mijn carrière, en heb niks meer te verliezen".

Grap

Twee jaar geleden dacht hij nog heel anders over deelname aan het zangfestijn. Naar aanleiding van zijn voorgenomen deelname met de Toppers zei hij toen dat hij het 'eerder als een grap' zag.

Dat was nadat hij ruzie had gekregen met mede-Topper Gordon en een tijdlang geen deel uitmaakte van de groep.

Kiezen

De zanger heeft de opzet van het Nationaal Songfestival al helemaal uitgedacht. "Vijf liedjes met een groot orkest. Dat wil ik zelf nog wel betalen. En dat het publiek dan het liedje mag kiezen", zegt Joling.

"Relatief gezien vind ik mezelf met 51 jaar te oud", is hij nog wel van mening. "Maar Jaap de Witte van de 3JS wordt in juni ook al 57..."

Joling vertegenwoordigde Nederland al eerder op het Eurovisie Songfestival. In 1988 eindigde hij op de negende plaats met Shangri La.

Tip de redactie