AMSTERDAM – Q-music DJ Gijs Staverman vindt het niveau van de Nederlandse televisie de laatste tijd niet echt hoog liggen. Dat zegt hij vrijdag in gesprek met NU.nl. “De televisie in Nederland is niet echt heel spannend. In België maken ze pas goede televisie.”

Staverman was vrijdag bij de opening van het Q-music hotel op het Damplein in Amsterdam. De DJ is al sinds augustus 2006 bij de zender te horen maar zou best weer eens een tv-programma willen opnemen.

“Dan moet het wel iets zijn wat nieuw is en niet in conflict komt met radio. Dat vind ik wel heel belangrijk. Ik zat laatst naar het programma van Peter van der Vorst over pesten te kijken. Dat vond ik goed. Het is een confronterende serie maar het wordt allemaal mooi gebracht.”

De passie voor de radio is bij Staverman nog niet verdwenen. “Dit is nog steeds mijn grote liefde. Je hebt gewoon dingen in het leven waarvan je denkt: daar ben ik voor gemaakt. Voor mij is dat radio maken.”

Q-hotel

Staverman presenteert de komende week vanaf De Dam zijn ochtendshow. Daarnaast zal hij aan de slag gaan in het Q-hotel.

“Ik ga achter de bar werken, gasten ontvangen en het diner uitserveren. Schoonmaken laten we graag aan de mensen over die daar echt heel goed in zijn. Je moet er toch niet aan denken dat er straks kakkerlakken rondlopen hier?”

“Ik zou het niet erg vinden om een dagje bedden op te maken hoor. Dat dan weer niet. Doe ik thuis ook regelmatig. Ik kook ook graag, bijvoorbeeld als er vrienden langskomen.”

“Of ik dit doe omdat het moet? Nee, ik vind het echt oprecht leuk! Ik zou het anders ook zeggen hoor. Ik ben oud genoeg om een eigen mening te hebben. Ik hou gewoon van dit soort acties. Lekker bezig zijn met de mensen.”

Bløf

De Zeeuwse band Bløf werd als eerste verwelkomd in het Q-hotel. De band verzorgde voor de aanwezige gasten een akoestisch concert.

Zanger Pascal Jacobsen weet nog niet zeker of de band ook daadwerkelijk blijft slapen. "Hotels zijn eigenlijk niet echt mijn ding. Het liefste slaap ik gewoon thuis in bed. Ik moet wel zeggen dat ik vaker dronken een hotelbed in ben gedoken dan dat ik dat thuis doe."

"Ik slaap eigenlijk alleen in een hotel als ik kort achter elkaar twee keer in het midden van het land moet optreden. Dat is niet te doen vanuit Middelburg dus dan kom ik er niet onderuit."

Q-music opent hotel