Sienna Miller accepteert schadevergoeding Britse krant

AMSTERDAM - Sienna Miller is bereid om een schadevergoeding aan te nemen van News of the World. De 29-jarige actrice gaf aan tot een akkoord te willen komen nadat het Britse tabloid toegaf haar voicemails afgeluisterd te hebben.

"Mevrouw Miller doet dit omdat al haar klachten meegenomen zijn: gebruik van onrechtmatig verkregen informatie, het misbruiken van haar vertrouwen, publicatie van de artikelen en het hacken van haar telefoon tijdens een periode van ruim twaalf maanden", verklaart haar raadsman volgens het Britse BBC.

"Haar voornaamste zorg is niet het geld, maar de kennis wanneer haar telefoon is afgeluisterd."

Volledig aansprakelijk

Eerder nam de 29-jarige actrice geen genoegen met een betaling ter compensatie van de privacyschending. Advocaten van Miller zeggen dat het roddelblad toegeeft volledig aansprakelijk te zijn en het tabloid een rectificatie samenstelt met daarin alle onrechtvaardig verkregen informatie.

News of the World wil alle verantwoordelijkheden op zich nemen om Miller te compenseren, zegt de uitgever.

Schikking

De schikking wordt waarschijnlijk volgende week afgerond. Miller ontvangt dan een bedrag van honderdduizend pond voor de verhalen die over de actrice en haar ex-vriend Jude Law werden gepubliceerd.

News of the World wordt sinds 2006 geregeld aangeklaagd door Britse sterren, onder meer vanwege het afluisteren van telefoons.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie