Oprah wil een carrière op Broadway

AMSTERDAM - Oprah Winfrey heeft haar zinnen gezet op een carrière in de theaterwereld. De 57-jarige talkshowlegende is bezig een debuutrol te krijgen op Broadway.

"Ik heb een stapel toneelstukken op mijn tafel liggen die ik aan het lezen ben", onthult Oprah in een interview met de Amerikaanse krant Chicago Tribune.

"Afgelopen weekend ben ik ook met wat producenten gaan praten. Maar het gaat echt gebeuren. Het leven is te kort. Ik denk dat ik met een middelgrote productie moet beginnen."

De tv-persoonlijkheid wilde dolgraag een rol in de musical Fences, een verhaal over de geschiedenis van Afrikaans-Amerikanen, maar kon dit niet combineren met haar talkshow.

Pure verrukking

"Ik wilde mijn show naar New York brengen zodat ik 's avonds op Broadway kon staan, maar ik kon het niet", legt Oprah uit. "En de regisseur kon niet op mij wachten."

Ze besloot om te stoppen met haar Oprah Winfrey Show om het avontuur in de theaterwereld aan te gaan. "Laten we hiermee stoppen, bleef ik zeggen. Het is tijd om iets puur voor het plezier te doen. De volgende periode in mijn leven moet pure verrukking zijn."

Lees meer over:
Tip de redactie