Jan Smit neemt rol op Songfestival serieus

AMSTERDAM - Jan Smit is van plan serieus aan de slag te gaan met het Songfestival. De 25-jarige zanger verzorgt samen met TROS-dj Daniël Dekker drie dagen lang het commentaar van het liedjesfestijn in Düsseldorf.

"Wij zullen er sowieso drie fijne avonden van maken", vertelt Jan. "Daniël en ik hebben een goede klik. We zitten er voor Nederland en gaan het heel serieus aanpakken. Niet te serieus, maar het is wel een serieuze klus."

Smit en Dekker nemen het stokje over van Cornald Maas, die vorig jaar werd ontslagen omdat hij kritisch twitterde over zangeres Sieneke. Jan stelt dat hij minder kennis heeft van de geschiedenis van het Songfestival dan Maas.

Toch maakt hij zich geen zorgen. "We hebben een maandenlange voorbereiding en op internet staat alles wat er te vinden is. Ook is er door de TROS research gedaan."

Mooie combinatie

Jan zegt de liedjes die voorbijkomen te gaan beoordelen als zanger, terwijl Daniël als kenner kijkt. "Dat bij elkaar is volgens mij een hele mooie combinatie."

Dinsdag is de eerste halve finale. Tijdens de tweede halve finale, op donderdag, proberen de 3JS een plaats in de finale te bemachtigen. Die vindt plaats op zaterdag.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie