3JS schrokken van media-aandacht

AMSTERDAM - De 3JS hadden nooit verwacht dat ze in zo'n enorm mediaspektakel zouden belanden door hun deelname aan het Songfestival. De massaliteit van de internationale pers overtrof hun stoutste dromen.

"Ze hadden ons verteld dat het een mediaspektakel zou worden, maar dit hadden we niet verwacht", zegt Jan Dulles dinsdag.

"Het was alsof we een enorme waterval aan journalisten over ons heen kregen." De zanger was blij dat hij na een dag in het Duitse Düsseldorf even naar Volendam kon. "Ik was helemaal leeg. Maar inmiddels valt het mee. We hebben nu ook rustigere dagen."

Circus

De 36-jarige Dulles vindt het Eurovisie Songfestival een 'circus'. "Ik heb wel eens gedacht dat dit eigenlijk niets is voor nuchtere Volendammers", geeft hij toe.

"Wat we wel merken, is dat veel deelnemers op dezelfde manier in elkaar steken als wij, namelijk dat het om de muziek gaat. Dat het echte muzikanten zijn die hier komen om een goed liedje te brengen."

Schijnwerpers

De 3JS hebben geen behoefte om na het Songfestival nog enorm in de schijnwerpers te staan. "Laat ons maar gewoon muziek maken", zegt Dulles. "Als we terugkomen dan duiken we de studio in en gaan we werken aan een nieuw album. Geen camera meer om ons heen, heerlijk."

Lees meer over:
Tip de redactie