‘Geen boete voor Armin van Buuren’

AMSTERDAM - Het Leidsch Dagblad meldde dinsdag dat het evenement Citymoves een boete ontvangen heeft van tweeduizend euro. Het optreden van Armin van Buuren op Koninginnedag in zijn woonplaats Leiden zou te veel lawaai hebben veroorzaakt. De organisatie ontkent dat.

Volgens Milieudienst West-Holland overschreed de organisatie de toegestane geluidsnorm van 85 decibel. Rond 18.00 uur werd 108 decibel gemeten.

De organiserende partij Alda Events kreeg daarop enkel een waarschuwing. “We hebben geen boete gehad”, zegt woordvoerdster Sanne Jacobs tegen NU.nl.

Eerdere uitspraken van Jacobs in Het Leidsch Dagblad zouden uit zijn verband zijn gerukt. “Het ergste is dat Armin van Buuren ermee in verband wordt gebracht, terwijl zijn optreden toen al afgelopen was.”

Op het moment dat de piek werd gemeten, was Jochen Miller aan het draaien. De set van Van Buuren was al om 17.00 uur afgelopen. De boete van tweeduizend euro voor geluidsoverlast zou uit de lucht gegrepen zijn. “Iedereen leek het al te weten, maar bij ons is er nog niks binnengekomen.”

Lees meer over:
Tip de redactie