Zoon Cher gruwelde van lichaam

AMSTERDAM - Chaz Bono, de tot zoon omgebouwde dochter van zangeres Cher, voelde zich in zijn jeugdjaren bedrogen door zijn lichaam. "Ik gruwelde van mijn lichaam. Je hebt een beeld van jezelf, en opeens verandert je lijf in het tegenovergestelde van wat je voelt."

De 42-jarige Bono vertelde maandagavond in de show van Oprah Winfrey openhartig over zijn geslachtsverandering. Zo liet hij weten dat hij aanvankelijk nog dacht dat hij mogelijk lesbisch was. "Maar deze identiteit werkte maar een tijdje", aldus Bono.

"Ik had altijd al het gevoel dat ik liever een jongetje wilde zijn. Maar dat was ik niet, dus moest ik dat accepteren. Op een of andere manier dacht ik dat er andere lesbiennes waren die zich zo voelden. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me: 'Nee, ik ben niet lesbisch. Ik ben een transgender."

Effecten

Bono onthult dat zijn moeder Cher aanvankelijk kalm reageerde, toen hij haar over zijn geslachtsverandering vertelde. Toch kreeg Cher het erg moeilijk toen ze zag wat de effecten van zijn testosteroninjecties waren.

"Toen mijn stem begon te veranderen, had ze het erg moeilijk", geeft Bono toe. "Het was moeilijk voor haar, ook omdat ze een publiek persoon is. Een dergelijk proces is enorm lastig voor ouders. Veel ouders spreken hun transgender-kind niet meer", legt Bono uit. "Maar dat is in mijn familie niet het geval. Ik twijfel niet aan haar liefde voor mij."

Wennen

Bono's vriendin Jennifer, met wie hij sinds 2005 een relatie heeft - toen Bono nog vrouw was -, heeft ook erg moeten wennen aan de verandering. "We moesten opnieuw leren hoe we met elkaar om moesten gaan."

Chaz Bono

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie