Arnold Schwarzenegger en vrouw uit elkaar

AMSTERDAM - Acteur en politicus Arnold Schwarzenegger en zijn vrouw Maria Shriver hebben na een 25-jarig huwelijk besloten er een punt achter te zetten. Dat maakten de twee maandagavond (lokale tijd) in een officiële verklaring bekend.

De voormalig gouverneur van de Amerikaanse staat Californië vroeg in de verklaring om begrip en respect van zowel de media als de fans. Schwarzenegger (63) en zijn vrouw laten verder weten dat zij gezamelijk hun vier kinderen op blijven voeden.

Het huwelijk lijkt niet definitief over. "We wonen op dit moment niet samen, maar we werken wel aan de toekomst." Het koppel heeft kinderen van 14, 18, 20 en 21 jaar. "We blijven samen voor onze vier kinderen zorgen. Zij staan in het middelpunt van onze beide levens", laat het stel weten.

Het stel, dat elkaar in 1977 tijdens een tennistoernooi ontmoette, heeft veel pieken en dalen meegemaakt. Shriver (55) stond aan zijn zijde toen hij Hollywood bestormde na zijn verleden als bodybuilder. Ook stond ze Schwarzenegger bij toen hij zijn politieke droom verwezenlijkte.

Aanklachten

Toen er in 2003 aanklachten kwamen dat Schwarzenegger zich zou hebben vergrepen aan diverse vrouwen, bleef zijn vrouw hem steunen.

Shriver zal het landgoed, waar de twee jarenlang samenwoonden, in Brentwood (VS) verlaten. Volgens de Los Angeles Times woonde het stel al enige tijd gescheiden van elkaar.

Actiefilms

De in Oostenrijk geboren Schwarzenegger werd wereldberoemd door zijn rollen in actiefilms als The Terminator en Predator.

Maria Shriver, een telg uit de Kennedyfamilie, werkte jarenlang als journalist voor het Amerikaanse NBC.

Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie