AMSTERDAM - Rosie Huntington-Whiteley is volgens FHM de meest sexy vrouw ter wereld. De Britse editie van het mannenblad brengt jaarlijks een lijst uit met 100 sexy vrouwen, die dit jaar aangevoerd wordt door het model en tevens actrice.

Huntington-Whiteley stoot zangeres Cheryl Cole van haar troon. De brunette prijkte de afgelopen twee jaar bovenaan de lijst als meest sexy vrouw, maar moet het dit jaar doen met de twaalfde positie. Op de tweede en derde plaats zijn respectievelijk Katy Perry en Rihanna terug te vinden.

"Wow, bedankt voor het stemmen iedereen! Ik ben erg vereerd dat ik volgens de lezers van FHM de meest sexy vrouw ter wereld ben. Het is een heel spannend jaar voor mij en ik hoop dat jullie genieten van Transformers 3", reageert de winnares, die een relatie heeft met acteur Jason Statham, op de verkiezing.

Megan Fox, vorig jaar nog tweede in de lijst, eindigde nu als vierde en actrice Olivia Wilde maakt de top 5 compleet.

Amerikaans tintje

"Sterke persoonlijkheden als Katy Perry, Rihanna en actrice Olivia Wilde geven de verkiezing dit jaar een zeer Amerikaans tintje", vertelt Stuart Hood van FHM.

"De hoge noteringen van minder bekende bikinimodellen Brooklyn Decker en Irinia Shayk geven aan dat de Britse mannen steeds meer op internet te vinden zijn of dat we nog altijd geobsedeerd zijn door vrouwen van bekende sporters. Decker is namelijk getrouwd met tennisser Andy Roddick en Shayk heeft een relatie met voetballer Cristiano Ronaldo."

Jennifer Aniston

Onder de 31 vrouwen die dit jaar niet meer in de lijst terug te vinden zijn, bevinden zich niet de minste namen. Zo is Jennifer Aniston eruit verdwenen, voor het eerst sinds 1996. Ook Sienna Miller, Lily Allen en Charlotte Church moesten plaatsmaken voor nieuwe gezichten.

Het nieuwste lid van de koninklijke familie, prinses Catherine, maakt haar comeback met een 39e positie nadat ze in 2007 voor het laatst in de lijst stond, destijds op plaats 25. Haar schoonzusje Chelsy Davy, de vriendin van prins Harry, staat op plek 96.

Bekijk hier de hele lijst