AMSTERDAM - Frederik Brom houdt er niet van om in de maat te lopen. "Ik vind het gangbare pad, dat wat men van me verwacht, niet zo spannend", zegt de 36-jarige acteur deze week in een interview met Flair.

Zo zagen mensen in Broms omgeving nooit aankomen dat hij er samen met zijn vriendin Nienke voor koos om een kindje te krijgen, zo vertelt hij aan het tijdschrift.

"De keuze voor een kindje was door Nienke en mij snel gemaakt. Bij mijn eerste vriendinnetje dacht ik al: ja, laten we een baby nemen. Toen was ik zestien!"

Maar omdat Brom in de jaren daarna een nogal losbandig leven leidde, had niemand verwacht dat hij alsnog jong vader zou worden.

"Ik heb me een ongeluk gefeest", zegt de acteur over die periode. "Ik was freelancer, hopte van baan naar baan, van meisje naar meisje. Langzaamaan werd ik dat gedoe zat, het werd eentonig. Ik kreeg enorme behoefte aan vastigheid, consistentie, op werkfront en in mijn leven."

Lukrake keuzes

Wat de toekomst brengt voor Brom, weet hij absoluut niet. "Het leven hangt zo af van toevalligheden en lukrake keuzes, gebaseerd op de raarste dingen, dat ik een lotsbestemming totaal ongeloofwaardig vind. Ik vind het heerlijk om niet te weten wat ik over drie jaar doe. Dat dergelijk avontuur ook betekent dat je soms wat harder tegen een muur aan loopt of dieper in een dal zit, dat neem ik voor lief. De toppen zijn immers ook hoger."